
Nie moda, tylko przepis. Nie Rege Forester tylko masło. Dokładnie rzecz ujmując zdobyłem przepis na masło cytrynowe(wiem że byli zainteresowani).
Masło cytrynowe(aka Lemon Butter).
Składniki:
- 1/2 filiżanka masła
- 1 1/2 filiżanka cukru
- 3 jajka
- 3 cytryny (zapewne duże bo tutaj są tylko takie)
Rozpuścić masło, dodać cukier, wbić jajka i sok cytrynowy. Łagodnie podgrzewać i jednostajnie mieszać dopóki się nie zagotuje i zgęstnieje.
Wlać do czystego słoika z powieką. Trzymać schłodzone, najlepiej w lodówce.
Dziecinne proste. Tłumaczenie - Jacek Drużkowski.
jaka filizanka? jakiej wielkosci?
OdpowiedzUsuńZalezy ile chcemy masła :D. Nie mam pojęcia. mój przepis używa tylko słowa "cup"
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńHej Jacek z tej strony SKO$NA nie wiem czy kojarzysz :P ostatnio spotkałam twoją mamę i opowiadała jak Ci tam fajnie i musiałam to zobaczyć fajny start w życiu masz i trzymam kciuki za Ciebie oby ci sie wiodło jak najlepiej :* pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmmmmm pycha, napewno sobie zrobie takie masło. Nie było mnie kilkanaście dni, a u Ciebie tyyyyyyyle się dzieje. Dobrze, że masz tyle zajęć, bo się nie nudzisz :)
OdpowiedzUsuńzaraz lecę przyrządzić do kuchni!
OdpowiedzUsuńzapowiada się tak superdobre, jak opisałes wcześniej;D
Aśka W.
zaciekawił mnie ten przepis;DD
OdpowiedzUsuńi zrobiłam masełko haha^ i pyszności :)
oby więcej takich przepisów;P
pozdrawiam:):*